söndag 16 oktober 2011

Framåt!

Kärlek kan vara komplicerat! Förälskelse liknas ibland vid psykos. Att känna kärlek och att vara förälskad behöver inte vara samma sak. Kärlek kan mogna, mogen kärlek tyder på erfarenhet, förälskelse verkar vara en biologisk process som styrs av gener med ett syfte att leda till förökning, ett gynnande av arten, någonting som ger fördelar räknat på... lång tid i alla fall.
Kärlek kan riktas mot inte bara människor utan även mot djur, saker, platser, fenomen men har alltid en betydelse för oss själva, en betydelse som verkar till vår fördel. Kärlek får oss att må bra helt enkelt. Men kärlek sårar... alltid skulle jag vilja säga, den som inte blir utsatt för den eller den som upplever sig utanför dess uppmärksamhet.
Kärlek är omtanke och därför uppfattas den inte alltid som kärlek då omtanke ibland kan innefatta att låta bli att uppmärksamma, uppmuntra, bekräfta då det kan innebära känslor som förpliktar till mer än omtanke.

Jag får ofta höra att jag inte ska fundera så mycket. Varför säger man så? Vet inte men en fundering handlar om förenkling, att göra allt till svart och vitt, att förenkla för att kunna gå vidare, att inte fastna, att ta en dag i taget och inte göra saker större än vad de är...

Kärlek och gemenskap har gjort oss till människor och om jag får bestämma idag skulle jag önska att vi öser på med kärlek, med omtanke, med bekräftelse och uppmuntran att gå vidare och hjälps åt att gå framåt, att gå vidare.

Dagens mening: Kärlek!

3 kommentarer:

Stellas mamma sa...

Instämmer!

Ge oss lite hjälp med dagens nöt. Gamla svordomar.
tvabrunatvabla.blogspot.com

Nybogubben sa...

"Moses uppe i röên", som din mormor sa. Moses upp i rönnen.
"Din aknebesudlade protoplasma!" kanske inte är gammal men ovanlig i alla fall.

Sara sa...

ha ha ha!! jag skall vidarebefodra...